Spaghetti

Coqauvin

Benodigdheden:

300 g. spaghetti
225 g. champignons in plakjes
100 g. spek in fijne reepjes
60 g. boter of margarine
60 g. Parmezaanse kaas
2 hardgekookte eieren, fijngehakt
1 el. gehakte peterselie
zout en peper

Smelt de helft van de boter in een braadpan en bak de champignons en spek tot het spek knapperig is. Kook intussen de spaghetti in ruim water met zout in ongeveer 10 minuten beetgaar. Afspoelen en uit laten lekken. Doe het terug in de pan, voeg de rest van de boter toe, zout, versgemalen zwarte peper, de champignons en de spek. Meng alles door elkaar. Serveer met de fijngehakte eieren en eventueel peterselie erover gestrooid. Geef er Parmezaanse kaas bij.

Veel succes en smakelijk eten.

 

Coq au Vin

spaghetti

Benodigdheden:

125 g. mager gerookt spek in kleine reepjes
1 kip in stukken of drumsticks of kipfilet kan allemaal
12 schoongemaakte sjalotjes
150 gram champignons
1 teentje knoflook uit de pers
busseltje verse tijm uit je eigen tuin
¾ fles rode wijn
60 gram boter
flinke scheut olijfolie
bloem
zout  en peper
paar takjes peterselie

Doe helft boter en een flinke scheut olijfolie in de braadpan en bak hierin het spek uit. Neem het uit de pan en doe de stukken kip erin en bak ze bruin aan alle kanten. Doe het spek terug in de pan en voeg knoflook tijm en peterselie toe en bak dit even mee. Doe de wijn in de pan en temper het vuur en doe het deksel op de pan en laat dit ongeveer een uurtje sudderen. Doe resterende boter in koekenpan en bak hierin de sjalotjes bruin neem ze uit de koekenpan en doe ze bij de kip. Bak nu in de overgebleven boter de champignons en voeg deze ook toe aan de kip. Neem voor het opdienen het bundeltje tijm en de takjes peterselie uit de pan. Serveer met rijst, aardappelkroketjes of brood en een eenvoudige salade van tomaten en komkommer.

Veel succes en smakelijk eten.

 

Worstgoulash

worstgoulash

Benodigdheden voor 2 personen

Een flinke ui
Een stuk van ca .250 gram Gelderse worst, in blokjes
Een flinke rode paprika
125 gram crème fraiche
Blikje gepelde tomaten in blokjes
Peper zout en een theelepel zoete paprikapoeder

Bak de ui in boter of olie, voeg de paprika toe, laat even garen. Vervolgens de Gelderse worst in de pan, tomaten toevoegen, kruiden naar smaak. Pas op met zout de worst is al zout. Op het laatst de crème fraiche erdoor. Lekker met vlinderpasta en tomaten of komkommersla. Klaar in 20 minuten. Veel succes en smakelijk eten.

Veel succes en smakelijk eten.